Indhold

Dagen i dag

 • Et fort på Guldkysten; udsnit af kopi efter maleri af G. Webster i slutningen af 1700-tallet.

  1957: Ghana

  Ghana i Vestafrika opnåede selvstændighed. Området, der tidligere er blevet kaldt både Guldkysten og Togoland, var britisk, oprindelig dansk, koloni. Det danske kystfort Christiansborg ligger der endnu og huser i dag Ghanas regering.

  Læs mere om Ghana

 • Robert Storm Petersen; udateret fotografi.

  1949: Robert Storm Petersen

  Storm P. døde, 66 år gammel. Som tegner leverede han tegninger til bl.a. Ekstra Bladet, BT og Blæksprutten, mens han som skuespiller optrådte på både film og teater. Storm P.-Museet på Frederiksberg i København rummer de fleste af hans 150 malerier og 60000 tegninger.

  Læs mere om Robert Storm Petersen

 • Gabriel García Márquez (tv.) i samtale med Fidel Castro, 2002.

  1928: Gabriel García Márquez

  Den colombianske forfatter Gabriel García Márquez blev født. Han blev verdensberømt med romanen Hundrede års ensomhed, og Kærlighed i koleraens tid er blevet en moderne klassiker. Márquez fik nobelprisen i 1982.

  Læs mere om Gabriel García Márquez

 • Will Eisner har ofte gæstet Danmark og er her fotograferet under et besøg i 1991, hvor han holdt foredrag om grafisk fortællekunst.

  1917: Will Eisner

  Den amerikanske tegneserieskaber Will Eisner blev født. Han skabte nogle af de mest indflydelsesrige tegneserier, fx The Spirit. Eisner døde i 2005.

  Læs mere om Will Eisner

 • Ejler Bille i sit hjem.

  1910: Ejler Bille

  Den danske maler, grafiker, billedhugger og digter Ejler Bille blev født. Som en af pionererne inden for den abstrakte kunst i Danmark var han blandt 1900-tallets betydeligste danske billedkunstnere. Han døde i 2004.

  Læs mere om Ejler Bille

 • Maria 2. Stuart; miniature af ukendt kunstner efter originaltegning fra 1559 af François Clouet.

  1566: David Riccio

  David Riccio, den skotske dronning Maria Stuarts sekretær, blev dolket ihjel af protestantiske adelsmænd under ledelse af dronningens ægtemand, lord Darnley.

  Læs mere om David Riccio

 • Fernando de Magellan; fransk kobberstik fra 1557.

  1521: Fernando de Magellan

  En spansk ekspedition under anførsel af portugiseren Fernando de Magellan på flagskibet Trinidad nåede til øgruppen Guam i Stillehavet som de første europæere nogensinde.

  Læs mere om Fernando de Magellan