Indhold

Dagen i dag

 • Jamie Oliver. Foto fra 2006.

  1975: Jamie Oliver

  Den britiske kok og kogebogsforfatter Jamie Oliver blev født. På sin charmerende og uhøjtidelige facon har han lavet flere tv-programmer om enkel madlavning. Han har desuden udgivet flere kogebøger, bl.a. Det er bar' mad.

  Læs mere om Jamie Oliver

 • Jawaharlal Nehru.

  1964: Jawaharlal Nehru

  Den indiske politiker og fra 1947 Indiens første premierminister Jawaharlal Nehru døde, 75 år gammel. Sammen med Mahatma Gandhi spillede Nehru en ledende rolle i den ikke-voldelige kamp mod det britiske kolonistyre. Nehru var far til den senere kvindelige premierminister Indira Gandhi.

  Læs mere om Jawaharlal Nehru

 • 1946 27.

  1946: Niels-Henning Ørsted Pedersen

  Den danske jazzbassist Niels-Henning Ørsted Pedersen, også kendt under initialerne NHØP, blev født. Han markerede sig allerede som teenager som værende en del af verdenseliten på sit instrument. NHØP døde i 2005.

  Læs mere om Niels-Henning Ørsted Pedersen

 • 1941 27.

  1941: Bismarck

  Det tyske slagskib Bismarck, der samme år var blevet indsat mod de britiske konvojer i Atlanterhavet, blev sænket af britiske hangarskibsfly. Få dage forinden havde Bismarck sænket datidens største krigsskib, den britiske slagkrydser Hood.

  Læs mere om Bismarck

 • 1910 27.

  1910: Robert Koch

  Læs mere om Robert Koch

 • 1905 27.

  1905: Slaget i Tsushimastrædet

  Under Den Russisk-japanske Krig mødtes den russiske Østersøflåde med den japanske flåde i strædet mellem Japan og Korea. De russiske skibe havde sejlet halvvejs rundt om Jorden, og deres besætninger var dårligt uddannede. Resultatet af det to døgn lange slag blev, at to tredjedele af de russiske skibe blev sænket.

  Læs mere om Slaget i Tsushimastrædet

 • Louis-Ferdinand Céline fotograferet i 1950'erne.

  1894: Louis-Ferdinand Céline

  Den franske forfatter Louis-Ferdinand Céline blev født. Han udgav bl.a. den nihilistiske dannelsesroman Rejse til nattens ende. Célines antisemitiske synspunkter betød, at han mod slutningen af 2. Verdenskrig flygtede til Danmark. Céline døde i 1961.

  Læs mere om Louis-Ferdinand Céline